1. Which of the following is NOT true ?

A.   Winners placed olive wreaths on their own heads.

B.   The games were held in Greece every four years.

C.   Battles were interrupted to participate in the games.

D.   Poem glorified the winners in song.

Answer : C. Battles were interrupted to participate in the games.

Reason :  battles were not interupted, look in line 15 (Originally these contests were held as games of friendship and any wars in progress were halted to allow the games to take place.)

2. The word “elite” in line 5 is closest in meaning to…

A.  aristocracy

B.   Brave

C.   intellectuals

D.   muscular

Answer : A. aristocracy

Reason : in Indonesian elite meaning “golongan atas/elit, and aristocracy is a word which means that it is the same as that word

3. Why were the Olympic Games held?

A.   To stop wars

B.   To honor Zeus

C.   To crown the best athletes

D.   To sing songs about the athletes

Answer : B. To honor Zeus

Look at the first sentence in the story ; the first Olympic Games were held at the foot of Mount Olympus to honor the Greek’s chief god,Zeus.

4.Approximately how many years ago did these games originate?

A.   800 years

B.   1200 years

C.   2300 years

D.   2800 years

Answer : D. 2800 years

Reason : if viewed from years now….from 776 BC until 2012 approximately 2700 years.

5.What conclusion can we draw about the ancient Greeks?

A.   They were pacifists

B.   They believed athletic events were important

C.   They were very simple

D.   They couldn’t count, so they used “Olympiads” for dates

Answer : B. They believed athletic events were important

Reason : according to the text in line 18 (paragraph 2) “The greeks attached so much importance to the games that they calculated time in four year cycles called Olympiad”. So they believed event like Olympic games were important to their prestige.

6.What is the main idea of this passage?

A.   Physical fitness was an integral part of the lives of the ancient Greeks

B.   The Greeks severely punished those who did not participate in physical fitness programs

C.   The Greeks had always encouraged everyone to participate in the games

D.   The Greeks had the games coincide with religious festivities so that they could go back to war when the games were over

Answer : A.   Physical fitness was an integral part of the lives of the ancient Greeks.

Reason : Option A –> the article’s is suitable to main idea because contain all about the history of Olympic Games and focused about The Greeks that emphasized physical fitness and strength to their education of youth. Option B –> a wrong statement because the punishment is for any who disobeyed the rules of Olympic. Option C –> a wrong statement because the games were just open to all free Greek males who had no criminal record. Option D –>this statement is not suitable the main idea.

7. In line 14, the word “deeds” is closest in meaning to…

A.   Accomplishments

B.   Ancestors

C.   Documents

D.   Property

Answer : A.   Accomplishments

Reason : in Indonesian, deeds meaning to perbuatan. so deeds more refers to accomplishments that meaning to ‘prestasi/pencapaian’.

8. Which of the following was ultimately required of all athletes competing in the Olympics?

A.   They must have completed military service.

B.   They had to attend special training sessions

C.   They had to be Greek males with no criminal record

D.   They had to be very religious

Answer : C.   They had to be Greek males with no criminal record

Reason : According to the third sentence in paragraph 1 ; …..but the later games were open to all free Greek males who had no criminal record.

9. The word “halted” in line 16 means most nearly the same as…

A.   Encourages

B.   Started

C.   Curtailed

D.   Fixed

Answer : C.   Curtailed

Reason : “any war in progress were halted”, and curtailed means the most nearly the same as halted.

10. What is an “Olympiad”?

A.   The time it took to finish the games

B.   The time between games

C.   The it took to finish a war

D.   The time it took the athletes to train

Answer : B.   The time between games

Reason : look at the first line in the second paragraph; The Greeks attached so much importance to the games that they calculated time in four-year cycles called “Olympiads”.

STYLISTIC  PROBLEMS

1. The defendant refused to answer the prosecutor’s questions…..

A.   Because he was afraid it would incriminate him

B.   For fear that they will incriminate him

C.   Because he was afraid that his answers would incriminate him

D.   Fearing that he will be incriminated by it

Answer : C.   Because he was afraid that his answers would incriminate him

Reason : there is a complete independent clause and dependent clause, and match in tenses. Because actually that sentences can stand alone, so just find a clause that will complete it with correctly.

2. Mrs.Walker has returned…..

A.   A wallet back to its original owner

B.   To its original owner the wallet

C.   The wallet to its originally owner

D.   The wallet to its original owner

Answer : D.   The wallet to its original owner

Reason :  the option C &  D are almost look alike. But answers (a)is redudancy. (b) the indirect object (original owner) preceds the direct subject (The wallet). (c) originally is adverb

3.The hospital owes……for the construction of the new wing.

A.   The government twenty million dollars

B.   For the government twenty million dollars

C.   To the government twenty million dollars

D.   Twenty million of dollars to the government

Answer : D.   Twenty million of dollars to the government

Reason : The best dependent clause is D because the dependent clause that is explained what is the hospital owes.

4. Sarah…..that she could not attend classes next week

A.   Told to her professors

B.   Said her professors

C.   Told her professors

D.   Is telling her professors

Answer : D.   Is telling her professors

Reason : Sarah is telling her professor that she could not attend classes next week. The tenses is must be present continuous in this sentece because the event is happening now. that sarah is telling her professor about her presence matter for the next week class. S + To be (am, are, is) + present participle (bentuk-ing).

5.The artist was asked to show some paintings at the contest because…

A.   He painted very good

B.   They believed he painted well

C.   Of their belief that he was an good artist

D.   The judges had been told of his talents

Answer : D.   The judges had been told of his talents

Reason : Because, The judges is a correct antecendent of pronoun and in the other option they and their can not use to this sentence. Look into the option (a) he painted very good.

For number 6-10 colors used for selection of answers RED for (a), BLUE (b), YELLOW (c) and ORANGE (d).

6. If motorists do not observe the traffic regulations, they will be stopped, ticketed, and have to pay a fine.

Reason :

The sentence above must be parallelism. Stopped and ticketed, both of them are verb…but have to pay a fine is not suitable, so it must be change with verb too

The correct sentence : If motorists do not observe the traffic regulations, they will be stopped, ticketed, and fined.

7.Fred, who usually conducts the choir rehearsals, did not show up last night because he had  an accident on his way to the practice

Reason :

Because the accident is already happen.So, we should use the past perfect tense.

The correct sentence :

Fred, who usually conducts the choir rehearsals, did not show up last night because he had had an accident on his way to the practice.

8. A short time before her operation last month , Mrs.Carlyle  dreams of her daughter who lives overseas.

Reason :

Because it happened last month,  so we should use the past perfect tense.

The correct sentence : A short time before her operation last month , Mrs.Carlyle  had dreamed  of her daughter who lives overseas.

9. The atmosphere in Andalucia is open, warm, and gives a welcome feeling to all who have the good fortune to visit there.

Reason :

The sentence above must be parallelism. Open and warm, both of them are adjective.  So must be following with adjective too. Gives a welcome feeling is a new clause. Change it with welcome.

The correct sentence : The atmosphere in Andalucia is open, warm, and welcome to all who have the good fortune to visit there.

10. Some of the people were standing in the street watched the parade, while others were singing songs.

Reason :

The sentence above must be parallelism. Standing and Singing, both of them are verb in present continuous / the happening event. So watched must be change with the same tenses too.

The correct sentence : Some of the people were standing in the street watching the parade, while others were singing songs.